Om oss

Advokatbyrå Barbro Sjöqvist & Rebecca Lagh AB är en väletablerad humanjuridisk byrå och vi erbjuder tjänster inom främst familjerätt och brottmål (målsägandebiträde).

Barbro Sjöqvist grundade Advokatbyrå Barbro Sjöqvist AB 2004 efter att ha varit delägare i Advokatbyrå Flemström och Sjöqvist HB sedan 1997. Sedan den 1 november 2017 är advokat Rebecca Lagh innehavare av advokatbyrån. Vi är en av Stockholms mest anlitade advokatbyråer med specialitet inom familjerätt och i att företräda brottsoffer. 

Vi finns centralt beläget i ljusa lokaler på Skånegatan i Stockholm med gångavstånd till tunnelbana och pendeltågstation. Vi har dessutom en filial i Mariefred och en i Sollentuna. 

Advokatbyrån är känd för, och präglas av, ett stort engagemang i våra klienter. Vi har bred kompetens, hög tillgänglighet och har stor erfarenhet av att arbeta med människor i utsatta situationer. 

Vi har stor vana att processa i domstolar. Vi har också ett genuint intresse och engagemang inom de rättsområden advokatbyrån arbetar.

Vi samarbetar med många kvinnojourer, föreningar och organisationer som arbetar med brottsoffer och kvinnor och barn som varit utsatta våld i nära relationer och/eller sexuella övergrepp.

Vi föreläser ofta i brottsofferfrågor och om frågor som rör vårdnad, boende och umgänge samt frågor som rör ekonomisk familjerätt såsom bodelningar, bouppteckningar, äktenskapsförord och testamenten.

Vi samarbetar med UNIZON (f.d. Sveriges Kvinno- och Tjejjourers Riksförbund) och ansvarar för deras juristjour vilket innebär att medlemmar i UNIZON kan maila och få svar på juridiska frågor som rör de kvinnor och barn som tagit sin tillflykt till jouren. Många av texterna som handlar om juridik på UNIZONs hemsida har utformats i samarbete med advokat Barbro Sjöqvist.

Följ oss också på Instagram, advokatbyrabarbrosjoqvist.se